19.2.2020

URPUTUSTA - Hyvää kierrätystä

Suomalaiset on sitten fiksua kansaa, tämähän on aina tietty. Pisa-tutkimukset ja muut sen kiistämättömällä tavalla todistavat. Ja oululaiset ne vasta onkin. Oulussa, Suomen ja Euroopan johtavassa IT-digitalisaatiomobiiliälykaupungissa on jopa suomalaisiksi fiksua porukkaa. Aivan järkyttävän älykästä, järkevää, viisasta ja ennen kaikkea epäitsekästä sakkia kaikki.

Tuossa erään oululaisen kaupan takapihalla, sanoisin jotakuinkin keskituloisen väestön asuinalueitten katveessa oli kierrätyspiste (taas kerran) kuvan mukaisessa kunnossa.


Siinä tuli tyhmemmälle (taas kerran) mieleen, että tässä oli varmaan keräyskartonkikontti päässyt kierrätysruuhkan takia (taas kerran) yllättäen täyttymään nopeammin kuin tyhjennysvastuussa oleva urakoitsija oli ehtinyt temppunsa tehdä. Ja sitten ihmiset raivoissaan olivat (taas kerran) tyhjentäneet tavaratilat kaupan pihalle, kun se kartonki jotenkin mädättää autot sisältä päin.

Ja tosiaankaan tuo urakoitsija tai muu vastuutaho ei ole vuosien aikana oppinut kuinka paljon kontteja tarvitaan per paikka tai kuinka tiuhaan käydä temput tekemässä. Se vaatisi pitemmän, ehkä jopa vuosikymmenten seurannan.

Noin tosiaan ajattelin ensin. Vaan kun muistaa suomalaisten ja etenkin oululaisten fiksuuden, vastuullisuuden ja muut ylväät ominaisuudet, ei tuo voi millään pitää paikkaansa. Täytyy olla joku toinen, looginen selitys.

On varmasti.

Hyvää uutta vuotta.

(Julkaistu alun perin Apulaissheriffi-blogissa 31.12.2019)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti